Képek feltöltése az OnlineFoto-n

Üzlet kiválasztása

Miután belépett az oldalra, válassza ki, melyik programunkat kívánja használni képeinek feltöltéséhez. Három módszert is kínálunk Önnek.

A JavaScript varázslót azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik engedélyezték böngészőjükben a JavaScript használatát és jártasak a bonyolultabb tartalmú felületek kezelésében.
Amennyiben tiltotta böngészőjében a JavaScript használatát, kérjük, használja a HTML feltöltőt, melyet kezdő felhasználók számára is ajánlunk.
Mindkét program JPG képek rendelésére alkalmas, továbbá fel lehet tölteni több képet RAR vagy ZIP formátumú tömörített fájlba csomagolva. Ilyenkor a feltöltést követően rendszerünk kitömöríti és ellenőrzi a képeket, így Ön a rendelés lezárása előtt megtekintheti, hogy képei megfelelően megérkeztek-e hozzánk.
Nagyobb mennyiségű kép rendelése esetén az FTP varázsló használatát javasoljuk. Segítségével egy ideiglenes FTP hozzáférést igényelhet tőlünk. A program használatához Internet Explorer böngészőre vagy egy külső FTP kliens programra is szüksége lesz!

Figyelmeztetés FIGYELEM!

Egyszerre feltölthető fájlok maximális mérete: 600 MB.
Kérjük vegye figyelembe Internet kapcsolatának sebességét, mert az egyszeri feltöltési folyamat határideje 2 óra. Amennyiben nagyobb mennyiségű képet szeretne feltölteni, javasoljuk az FTP varázsló használatát.

Támogatott böngészők: Internet Explorer 6.0+, Mozilla Firefox 1.0+, Netscape Navigator 7.2+, Netscape Browser 8.0.2+.

A program kiválasztása után meg kell jelölnie, melyik üzletünkben szeretné átvenni elkészült képeit.

A megjelenő ablak bal oldalán először válassza ki a települést, majd az üzletet. Miután kijelölt egy üzletet a listából, megjelennek annak adatai, árai, hogy az Önnek legmegfelelőbb helyet tudja kiválasztani.

Itt azt is elolvashatja, hogy az üzlethez tartozó labor vállal-e cd-írást az elkészült képekről, illetve van-e lehetőség külön indexképet rendelni. Az indexkép egy összesítő, melyen elkészült képeinek kisméretű listája található, megkönnyítve Önnek az utánrendelést.
Elképzelhető, hogy egy üzlet ún. transzferköltséget számláz ki, amennyiben rendelésének bruttó értéke nem haladja meg az adatlapon látható értékhatárt.

Ezen az adatlapon láthatja az üzlet által képviselt fotólabor vállalási idejét is.
Az üzlet a képek elkészültéről értesíteni fogja Önt.

Klikkeljen a Tovább a feltöltéshez gombra a rendelés megkezdéséhez.

Képek átmásolása a fényképezőgépekről

A digitális fényképezőgépekkel készült képekről ugyanolyan papírkép rendelhető, mint a hagyományos filmes gépekkel készült negatívokról. A digitális képek általában egy memóriakártyára rögzítik az elkészült képeket. A fényképezőgépet a hozzá adott adatkábellel könnyen a számítógépre lehet kötni. Windows 2000, ME és XP rendszerek ilyenkor automatikusan felismerik az eszközt és rövid időn belül betöltik a szükséges programokat a használathoz.

A kártya, illetve a fényképezőgép egy külön meghajtóként fog megjelenni számítógépén, így bármelyik fájlkezelő programmal (Windows Intéző, Total Commander, Far Manager, stb.) könnyedén átmásolhajta számítógépére a képeket, mielőtt feltöltené őket az OnlineFoto-ra.

Az elkészült képek minél nagyobb felbontásssal készülnek, minél jobb minőségben, annál több helyet foglalnak a memóriakártyán. Mivel ennek befogadóképessége véges, ezért a fényképezőgépek egy tömörítési eljárással módosítják a kép tartalmát, hogy az a lehető legkevesebb helyet foglalja a minőség minimális rontása mellett. Az ilyen képek rendelkeznek többnyire a JPG kiterjesztéssel.
Egyes vásárlók azonban ragaszkodnak a legjobb minőséghez, melyet a JPG tömörítés nem tud garantálni. Ilyenkor egy másik tárolási eljárást szoktak alkalmazni, mely a TIFF (Tagged Image File Format) elnevezést kapta. A TIFF sokkal jobb minőséget ad, ugyanakkor sokkal nagyobb fájlméretet is, ezáltal sokkal kevesebb kép készíthető ugyanarra a memóriakártyára. A TIFF fájlok belső felépítése sokféle lehet, melyekből a digitális laborgépek nem mindegyiket tudják kezelni!

További információk:

» Képerányok, kidolgozási eljárások
» JavaScript feltöltő varázsló
» HTML felületű feltöltő varázsló
» FTP varázsló